maandag 8 februari 2010

2010: WARMSTE JANUARI sinds begin meeting



En terwijl we van Washington tot Beijing een extreem koude winter meemaken met bergen sneeuw en terwijl de IPCC (eindelijk, 3 jaar nadien) aan de publieke schandpaal wordt genageld over de alarmistische lariekoek die ze in 2007 in de Assesment Report II aan "consequentie wetenschap" verzameld hebben, zouden we het bijna vergeten: OPWARMING! JA OF NEE? want daar heeft niemand het meer over (en daar had de IPCC het al 10 jaar niet meer over)

En daar is tie dan: als een duveltje uit een doosje: January 2010 is de warmste January OOIT GEMETEN.
Ja. Inderdaad.
Ga er maar even voor zitten.
Met al die sneeuw enzo, is het toch moeilijk te geloven, maar toch, het is waar.
http://www.drroyspencer.com/2010/02/january-2010-uah-global-temperature-update-0-72-deg-c/

The global-average lower tropospheric temperature anomaly soared to +0.72 deg. C in January, 2010. This is the warmest January in the 32-year satellite-based data record.

The tropics and Northern and Southern Hemispheres were all well above normal, especially the tropics where El Nino conditions persist. Note the global-average warmth is approaching the warmth reached during the 1997-98 El Nino, which peaked in February April of 1998.
http://www.wopular.com/uah-global-temperature-posts-warmest-january

Tja,........wie dat wil begrijpen moet even Googlen op "Arctic Oscillation Index (AO)"en begrijpen dat als we kouder zijn in Amsterdam, Beijing en Tokyo het dit keer komt omdat het flink warmer is op de noord pool.

Wat nu?

1 opmerking:

  1. BOGEY ZEI, MAAR VERGAT CC NAAR JULIE;
    leuk ook, al die commotie rond de IPPC rapport nr II.
    Dit terwijl het rapport nummer 1 de wetenschappelijke empirische data bevat (waar absoluut geen twijfel over is) en rapport nummer twee bedoelt is om anekdotische data te bevatten.
    Hier worden dan fouten uitgehaald (2035 ip van 2350 zijn de gletsjers verdwenen, nederland ligt echt niet 55 meter onder de zeespiegel, en 22 chinese datastations bestaan niet (uit de meer dna 2000 datastaions) die er niet echt toe doen in de grand scheme en door de "wetenschappers" op geenstijl en in de PVV opgepompt zodat wetenschap in het algemeen ook niet meer seriues wordt genomen.
    Ohja, hoezo opwarming, gisteren lag er nog sneeuw in mijn achtertuin...

    Meten is weten
    - hoeveelheid kooldioxide in de lucht is nog nooit zo hoog geweest (sinds er mensen zijn)
    - de aarde is nog nooit zo warm geweest.

    Ik weet niet wat jullie ervan denken, maar ik vind dat dit experiment lang genoeg geduurt heeft.

    BeantwoordenVerwijderen