zaterdag 17 januari 2009

Hoezo mensen, hoezo CO2. Dit gebeurt elke 1500 jaar!


Kijk,eindelijk een bewijs van het tegendeel. Of toch niet? Dr, Frederick Singer (ja, gelukkig wel een wetenschapper, dus het klopt), beweert dat er onomstotelijk bewijs is dat global warming een 1500-jarige cyclus is, waar wij als mens geen invloed op uit kunnen oefenen.
De heer Singer is een Dr. van Princeton University, een professor op de Virginia University en heeft net een praatje achter de rug op de Stanford University. Dat zijn toch hele belangrijke instellingen zou je zeggen? Die moeten toch wel weten hoe het zit.

Gelukkig heeft de heer Singer ook een politieke agenda, hij is namelijk een adviseur van de voormalige Amerikaanse regering.
Wat hij even vergeet te melden is dat het een het ander niet uitsluit. Een 1500-jarige cyclus betekent absoluut niet dat wij hem met z'n allen niet lekker aan het versnellen zijn. Mischien kunnen we er wel even een 100-jarige cyclus van maken. Of de warmtepiek een stukje hoger leggen.

En dan nog even de economische insteek: Singer beweert dat windmolenfabrikanten een stelletje onheilsprofiteurs zijn, terwijl de arme medemens meer belasting moet betalen vanwege onterecht hoge brandstofprijzen.

Mijn mening? Zelfs als meneer Singer gelijk heeft met zijn 1500 jaar, dan nog denk ik dat de economie niet een afdoende reden is om door te gaan met het grootste experiment ooit.
Om om die arme medemens er even bij te trekken is een cheap move (hoewel windmolenfabrikanten zeker een stelletje profiteurs zijn).

Groet
Bogey



Geen opmerkingen:

Een reactie posten